menu

Media

Aker blir ny hovedsponsor for Skilandslaget

21.01 2010 15:53

Aker ASA blir hovedsponsor for Norges Skiforbund Langrenn fra sesongen 2010/2011. I tillegg etableres Aker-stipendet. Ordningen styrker økonomien til landslagsutøverne og deres klubber. Samlet har samarbeidsavtalen en økonomisk verdi på i overkant av 60 millioner kroner over fire år.

- Samarbeidet blir banebrytende, og sponsoravtalen er tidenes største for langrennssporten. Vi er stolte over å ha fått med Aker på laget. Aker står for nyskaping og kompetanse, og er en unik partner i utviklingen av norsk langrenn. Vårt felles fokus er at landslaget skal være det beste alternativet, både sportslig og kommersielt, for Norges beste langrennsutøvere, sier sportssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund (NSF).

Aker går inn med 15 millioner kroner per sesong i 2010/2011 og 2011/2012, og har en opsjon på å forlenge avtalen med ytterligere to sesonger til etter OL i 2014. En stor andel av beløpet går direkte til landslagsløperne fra nyvinningen Aker-stipendet. Videre får klubbene som har fostret løperne på elitelandslagene, til sammen over en million kroner per sesong.

- Nå viser NSF Langrenn at de mener alvor med å være konkurransedyktig også kommersielt. For oss løperne betyr dette at vi kan konsentrere oss om å bli enda bedre på ski. Personlig ser jeg frem til å kunne bruke Aker som sparringspartner for mine egne veivalg, sier Eldar Rønning, en av landsutøvernes tillitsvalgte.

Samlet er Aker innstilt på å bidra med over 60 millioner kroner de neste fire årene. Som hovedsponsor får Aker en relasjon til en vel etablert og sterk merkevare med sunne og positive verdier.

- Det er inspirerende at NSF velger å samarbeide med Aker. Vi ønsker å være med på å utvikle norsk langrenn, landslagsutøverne og deres klubber. Aker er et kraftsenter med lang historie i norsk industri. Vi ser stor verdi i koplingen mellom oss og det som mange mener er landets ubestridte nasjonalsport, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Skilandslaget for herrer er i dag partner til Aker BioMarine, og eliteløperne går for kosttilskuddet Superba Krill. Aker BioMarine har gode erfaringer med å være på samme lag som Norges Skiforbund. Neste store siktemål er ski-VM i Oslo 2011.

- Aker kommer inn som vår viktigste partner på et godt tidspunkt. Neste år venter en stor idrettsfest på hjemmebane. Vi har fått på plass et solid sportslig og økonomisk fundament for satsingen på ski-VM og videre frem til etter OL i Russland i 2014, sier Åge Skinstad.

Aker er et industrielt investeringsselskap som utvikler og forsterker bedrifter gjennom sitt eierskap. Operative industriselskaper, som har Aker som aktiv eier, konkurrerer på den internasjonale arenaen. På samme måte konkurrerer norske langrennsløpere i OL, VM og verdenscupen.

- Dette er en godt utgangspunkt for et engasjerende samarbeid. Konkurranseinstinktet er sterkt i Aker. Det har det vært siden 1841. Vi vil være en kommersiell samarbeidspartner som gjerne ser at langrennssporten blir enda mer attraktiv, sier Øyvind Eriksen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid, Aker, tlf. 913 10 458
Sportssjef Åge Skinstad, NSF Langrenn, tlf. 480 58 057