menu

Media

Aker støtter Munchutstilling i Saudi Arabia

Aker støtter Munchutstilling i Saudi Arabia

18.06 2019 13:49

Aker, Aker BP og Aker Solutions har bidratt økonomisk til å realisere en Munchutstilling i Saudi Arabia. Det skjer som en del av åpningsprogrammet i King Abdulaziz Center for World Culture, også kjent som Ihtra.

Mandag 17. juni  var den offisielle åpningen av  utstillingen av «Landscapes of the Soul». Utstillingen presenterer 40 verk av Edvard Munch, inkludert en litografiversjon av hans mest berømte maleri Skrik, fra 1895. Tematiseringen av landskapsmotivet hos Munch dreier seg om landskap som klangbunn for menneskelige følelser og stemninger med fokus på temaene: Melankoli, Kjærlighet, Fortvilelse, Ensomhet og Sjelens portretter.

Det er første gang Edvard Munchs malerier stilles ut i Midtøsten. Allerede i dagene før den offisielle åpningen, har mer enn 40 000 mennesker besøkt utstillingen, ifølge Ihtra. Utstillingen skjer i Great Hall i Saudi Arabias senter for verdenskultur, et et arkitektonisk mesterverk  tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Utstillingen er organisert i et samarbeid mellom Munchmuseet, Ihtra, Snøhetta, Aker, Aker BP og Aker Solutions.

Aker BP er fra i år hovedsponsor for Munchmuseet. Støtten til utstillingen «Landscapes of the Soul» er en naturlig forlengelse av dette samarbeidet.

Kunst, kultur og idrett er viktige brobyggere mellom nasjoner. Det bidrar til  kunnskap og forståelse mellom ulike kulturer. Innbyggere i Saudi Arabia vil ha glede av å se Munchs verk, og forhåpentligvis vil det bidra til inspirasjon og bedre forståelse på tvers av kulturer. Utstillingen i Dammam avsluttes tidlig i september.