menu

Media

Aker styrker olje- og gassteam

12.09 2008 13:39

Aker ASA har ansatt Raymond Carlsen for å utvikle nye muligheter for totalleveranser til olje- og gassindustrien. Carlsen kommer fra stillingen som konserndirektør i Aker Solutions.

Aker satser stort i energisektoren for fortsatt å være den foretrukne partneren i industrien. Gjennom de forskjellige Aker-selskapene er Aker involvert i hele verdikjeden – fra leting etter nye olje- og gassfelt til fjerning og gjenvinning av anlegg.

– Vi får stadig oftere forespørsler fra kunder om mer sammensatte leveranser. Med sin erfaring og brede kontaktflate i industrien, blir Carlsen sentral i arbeidet med å posisjonere familien av Aker-selskaper for slike muligheter, sier Akers styreformann og konsernsjef Leif-Arne Langøy.

Carlsen blir fra 1. oktober Partner i Aker ASA. Han vil rapportere til Senior Partner og konserndirektør Martinus Brandal. Brandal er også styreleder i flere Aker-selskaper, blant annet Aker Solutions.

- Ansettelsen av Raymond Carlsen i Aker ASA var naturlig etter at Aker Solutions besluttet å omorganisere sine forretningsområder, kommenterer Martinus Brandal.

Carlsen, som er utdannet ved Florida Institute of Technology og har mer enn 25 års erfaring fra industrien, har ledet forretningsområdet Subsea i Aker Solutions siden 2002. Året etter ble han konserndirektør og medlem i konsernledelsen i selskapet.

– Jeg er meget tilfreds med at Carlsen nå har valgt å fortsette sin karriere i Aker. Jeg har arbeidet tett sammen med ham gjennom flere år, og sett verdien av hans kunnskap og brede engasjement, sier Brandal.

Han viser blant annet til at Carlsen hadde en sentral rolle i arbeidet med å posisjonere Aker for oljeselskapet Reliance Industries’ MA D6-prosjekt i India. Dette er et av de største prosjektene hvor flere Aker-selskap har sammen stått for hele feltets dypvannsutvikling
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Geir Arne Drangeid, Konserndirektør Aker ASA . Tlf.: +47 24 13 00 65