menu

Media

Aker tar eierposisjon i Genesis Petroleum

17.04 2007 08:00

Aker blir eier av 24,36 prosent av aksjene i det britiske, børsnoterte leteselskapet Genesis Petroleum Corporation Plc.

- Genesis er et spennende selskap og fremstår som en attraktiv investering, sier konserndirektør Nils Are Karstad Lysø i Aker og begrunner:

- Leteselskapet har tilgang på det største 3D seismikkbiblioteket i Nordvest-Europa, samarbeider tett med seismikkselskapet PGS og benytter teknologi på en innovativ måte for å øke sannsynligheten for å finne mer olje og gass.

Genesis har eierandeler i seks lisenser på britisk kontinentalsokkel, og selskapet er også prekvalifisert som rettighetshaver på norsk sokkel.

I en kapitalutvidelse i Genesis går Aker ASAs heleide datterselskap Aker Capital inn med fem millioner britiske pund. Dette gir en eierandel på 24,36 prosent. Aker Capital eier også 49 prosent i leteselskapet Aker Exploration.

Fellesnevnerne til Genesis og Aker Exploration er at de representerer noe nytt, samarbeider nært med tjenesteleverandører og tar i bruk innovative metoder og teknologier. Men det er ingen planer om å fusjonere selskapene.

- Dette er to nykommere som er tjent med å dyrke hvert sitt særpreg. Genesis satser primært på britisk sektor og søker lisenser i den sørlige delen av norsk sokkel. Aker Exploration jakter på olje og gass i den nordlige delen av Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, sier konserndirektør Nils Are Karstad Lysø.

Genesis er notert på AIM ved London Stock Exchange. Denne AIM-listen er en markedsplass for aksjer i mindre vekstselskaper.

Seismikkselskapet PGS deltar også i kapitalutvidelsen med fem millioner britiske pund. Aker og PGS blir dermed like store eiere i Genesis.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Konserndirektør Geir Arne Drangeid, Aker tlf. 913 10 458