menu

Om Aker

Ledelse

Øyvind Eriksen

Konsernsjef

Øyvind Eriksen

Øyvind Eriksen (født 1964) ble ansatt som konsernsjef i Aker ASA i januar 2009. Eriksen er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo. Han var ansatt i advokatfirmaet BAHR fra 1990, som partner siden 1996, og som styremedlem/-formann fra 2003. Som forretningsadvokat jobbet Eriksen blant annet med strategisk og operasjonell utvikling, transaksjoner (M&A) og forhandlinger. Eriksen har hatt en rekke styreverv i ulike bransjer, deriblant shipping, finans, kapitalforvaltning/investeringsselskaper, offshore drilling, fiskeri, media, handel og industri. Som konsernsjef er Eriksen i dag styreleder i Aker BP ASA, Aker Solutions ASA, Cognite AS, Aker Capital AS, Aker Kværner Holding AS og REV Ocean Inc, styremedlem i Aker Energy AS, Akastor ASA, The Resource Group TRG AS, TRG Holding AS og Kreftforeningen, samt medlem av World Economic Forum C4IR Global Network Advisory Board.

Per 31. desember 2019 eier Eriksen 219 072 aksjer i Aker ASA gjennom sitt private selskap Erøy AS. Han har ingen opsjoner. Gjennom Erøy AS eier Eriksen også 0,20 prosent av B-aksjene i TRG Holding AS. Eriksen er norsk statsborger.

Svein Oskar Stoknes

Finansdirektør

Svein Oskar Stoknes

Svein Oskar Stoknes (født 1970) tiltrådte stillingen som finansdirektør i Aker ASA i august 2019. Stoknes kom fra stillingen som finansdirektør i Aker Solutions. Han var ansatt i Aker Solutions fra 2007 og som finansdirektør fra 2014. Stoknes har tidligere også hatt en rekke senior stillinger innen finans og rådgivning for selskaper som Tandberg, Citigroup og ABB. Han er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI og har en master of business administration (MBA) fra Columbia Business School i New York.

Per 19. mars 2020 eier Stoknes 4 425 aksjer i Aker ASA og har ingen opsjoner. Stoknes er norsk statsborger.

Kristian Røkke

Chief Investment Officer

Kristian Røkke

Kristian Røkke (født 1983) ble ansatt som Chief Investment Officer i Aker ASA i januar 2018. Han har erfaring fra offshore oljeservice, skipsbyggingsindustrien og transaksjoner (M&A). Røkke kom til Aker ASA fra Akastor, et børsnotert  investeringsselskap, hvor han var ansatt som konsernsjef fra 2015. Røkke er styreleder i Akastor ASA, styremedlem i TRG Holding AS, Aker Capital AS, Aker Solutions ASA og var tidligere styremedlem i Aker ASA. Han har en MBA fra The Wharton School, University of Pennsylvania.

Per 19. mars 2020 eier Røkke 4 054 aksjer i Aker ASA og har et indirekte eierskap gjennom en eierandel på 1,75 prosent i TRG AS. Han har ingen opsjoner. Røkke er både norsk og amerikansk statsborger.

ØVRIGE NØKKELPERSONER

Atle Kigen

Kommunikasjonsdirektør

Atle Kigen

Atle Kigen (født 1958) ble ansatt i Aker ASA i oktober 2006, og har hatt ansvaret for kommunikasjon siden mars 2010. Han er utdannet handelsøkonom, og har bred erfaring fra kommunikasjon og journalistikk. Kigen har vært informasjonsdirektør i Kværner ASA og daglig leder i kommunikasjonsbyrået GCI Monsen. Han har vært sjefredaktør i Økonomisk Rapport, og økonomiredaktør i både Aftenposten og NRK Nyheter, samt journalist i Dagens Næringsliv.

Per 19. mars 2020 eier Kigen 10 126 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Kigen er norsk statsborger.

Baard Snekkevik

DIREKTØR TREASURY

Baard Snekkevik

Baard Snekkevik (født 1966) ble ansatt i Aker i 1996 og har hatt ansvaret for Treasury området siden 2004. Han har før det vært involvert i en rekke M&A og finansieringsprosjekter i Aker og bl.a. vært Partner i Aker Finans AS og Vice President i Aker RGI Seafoods. Snekkevik har tidligere jobbet som rådgiver i Industri og Skipsbanken, samt for Norges Eksportråd i Oslo og London. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Per 19. mars 2020 eier Snekkevik 36 032 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Snekkevik er norsk statsborger.

ALEXANDER KRANE

INVESTERINGSDIREKTØR – ANSVARLIG FOR OPPFØLGING AV AKER ASAs INVESTERINGER INNEN LETING OG PRODUKSJON AV OLJE OG GASS

ALEXANDER KRANE

Alexander Krane (født 1976) ble ansatt i Aker ASA i 2019. Han kom fra stillingen som finansdirektør i Aker BP, en posisjon han har i selskapet siden 2012.  Før det var Krane økonomidirektør i Aker ASA. Han har også arbeidet som revisor i KPMG i Norge og USA. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen ved Nord universitetet i Bodø, og har en MBA-grad fra Norges Handelshøyskole og er også statsautorisert revisor.

Per 19. mars 2020 eier Krane 5 921 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Krane er norsk statsborger.

TORBJØRN KJUS

SJEFØKONOM OG IR-ANSVARLIG

Torbjørn Kjus

Torbjørn Kjus (født 1970) ble ansatt i Aker ASA i 2019. Han kom fra stillingen som porteføljeforvalter i Vistin Trading, og har vært DNB Markets sjefanalytiker på olje- og gassmarkedet i 11 år inntil sommeren 2018. Kjus har lang og bred erfaring som energianalytiker både fra industrien (Norsk Hydro i Oslo og BP i London) og fra finansiell sektor. Han er utdannet statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole.

Per 19. mars 2020 eier Kjus 3 271 aksjer i Aker ASA, og har ingen opsjoner. Kjus er norsk statsborger.